Ez az étel, tökéletes önmagában egytálételként,és köretként is. A hétvégi fasírt kísérőjeként, igazán harmonikusnak bizonyult. ízét a kömény emeli magaslatokba, hisz a káposzta és a kömény jól megférnek egymással.
Hozzávalók:
- 1 kg újburgonya
- 30 dkg ereitől megtisztított új kelkáposzta
- 2 db újhagyma
- 4 ek. vaj
- 1 dl tejszín
- só
- bors
- 1 kk. kömény
A kockára vágott burgonyát sós vízben főzzük puhára, és szűrjük le. A káposztát vastag ereitől fosszuk meg, vágjuk csíkokra és forró vízben blansírozzuk néhány percig, szűrjük le majd merítsük jeges vízbe. Ezután újra szűrjük le, így marad szép harsány zöld, és finom roppanós.
Egy serpenyőben a vajon pároljuk meg a felaprított újhagyma fehér részét, dobjuk rá a káposztát. Pároljuk együtt néhány percig, sózzuk, fűszerezzük. A burgonyát törjük össze, adjuk a káposztához, öntsük hozzá a tejszínt, jól keverjük és forraljuk össze,majd tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése