Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. június 27., péntek

                                        Tejfölös nyúl

Nem fűznék hozzá semmit,a nyulhúst vagy megeszi valaki, vagy nem.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg gyenge nyúlhús
  • 3 ek. olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. liszt
  • 3 db babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2.5 dl tejföl
Így készül:
A kockára vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, felöntjük kevés vízzel és puhára pároljuk. A feldarabolt nyúlhúst keverjük hozzá, és fehéredésig pirítsuk, szórjuk rá a lisztet, öntsük fel annyi vízzel, hogy pont ellepje a húst.
Sózzuk, borsozzuk, dobjuk hozzá a babérlevelet és főzzük puhára. A végén forraljuk össze a tejföllel, hogy jó sűrű szaftja legyen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése