Csak egy kis hűvös édességre vágytam. Nem sütire, nem fagyira, hanem erre a krémesen édes és ami a legfontosabb, málnás finomságra.
Hozzávalók:
- 4 dl habtejszín
- 3 db zselatinlap
- 15 dkg fehér csokoládé
- 1 db vaníliarúd
- 7.5 dkg tejszínes krémsajt
- 2 ek. cukor
- 25 dkg málna
- 1 citrom leve
A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe. A tejszín felét a vaníliarúd belsejével forraljuk 5 percig. Adjuk hozzá a csokit majd a krémsajtot.
A zselatint nyomkodjuk ki, tegyük tálba, amit állítsunk egy meleg vízzel teli edénybe, hogy a zselatin felolvadjon. Keverjük hozzá a csokis krémet, hagyjuk kihűlni, verjük fel a maradék tejszínt és keverjük hozzá. Kanalazzuk poharakba a krémet, és tegyük hűtőbe.
A cukrot, málnát és citromlét tegyük tűzre, főzzük 5 percig majd szűrjük át sűrű szövésű szűrőn. Néhány kanállal tegyünk a fehér krémre, és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése