Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 29., kedd

                                    Túrós almatorta

Nem a krémes-habos torták közé tartozik ez a túrós linzertorta. Kisfiamnak van egy kedvenc sütije, ami barackos, igaz nem túrós, de ilyen linzer alapú. Próba szerencse, vajon ízlik-e majd neki? Igen, átment a süti az ízvizsgán, de azért hozzátette : a barackos az igazi!

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 7.5 dkg margarin
  • 2 db alma
  • citromlé
a krémhez:

  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • 7.5 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek. citromlé
Így készül:
A lisztet és a keményítőt egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, cukrot, és a kockákra vágott hideg margarint, majd jól összegyúrjuk.30 percig hűtőben pihentetjük a tésztát.
Az almákat megpucoljuk,negyedeljük, magházukat eltávolítjuk és vékonyan felszeleteljük. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg.  A tészta 2/3-át kinyújtjuk és egy 24 cm átmérőjű, kivajazott kapcsos tortaformába tesszük. A maradék tésztát megsodorjuk, és a forma szélére nyomkodjuk , úgy hogy egy 2 cm magas perem keletkezzen.Az almaszeleteket ráhelyezzük a torta aljára.
A tojássárgáját keverjük el a túróval, cukorral, keményítővel, citromhéjjal és a citromlével. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a túrós masszába. A krémet ráöntjük az almaszeletekre.



Légkeveréses sütőben 150 fokra előmelegítve 50 percig sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése