Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 27., vasárnap

               Paradicsomos bab fűszeres húsgombóccal   

Amikor már vasárnap este látom, hogy hétfőre nem jut a hétvégi menüből, akkor hasonló 
étkeken töröm a fejem. Nem bonyolult étel, viszont tartalmas és jól indulhat vele a hét.
A lényeg, hogy a babot áztassuk be éjszakára.

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál kacsa vagy libazsír
  • 50 dkg beáztatott tarkabab
  • 2 db sárgarépa
  • kis csokor petrezselyem
  • só,bors
  • 1 ek. liszt
  • 1,5 dl paradicsomlé
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 2 db tojás
  • 1kk. csípős fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só,bors
  • 5-6 ág kakukkfű
  • 1 ek. zsemlemorzsa
Így készül:
A forró zsiradékon pirítsuk meg a hagymákat, meghintjük a liszttel, hozzáadjuk a lecsepegtetett babot,a félkarikára vágott sárgarépát, felöntjük vízzel úgy hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, jöhet a paradicsomlé és az apróra vágott petrezselyem. Forrás után átöntjük egy tepsibe, és letakarva 170 fokon majdnem puhára főzzük. Közben elkészítjük a húsgombócokat. A darált húst, mintha fasírtot készítenénk, elkeverjük a fűszerekkel, a tojással, a leveleire szedett és felaprított kakukkfűvel majd a zsemlemorzsával.
Vizes kézzel kis golyókat formálunk, és a babos ágyra fektetjük őket. Ha szükséges felöntjük még egy kis vízzel. Letakarva készre pároljuk.




        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése