Amikor már vasárnap este látom, hogy hétfőre nem jut a hétvégi menüből, akkor hasonló
étkeken töröm a fejem. Nem bonyolult étel, viszont tartalmas és jól indulhat vele a hét.
A lényeg, hogy a babot áztassuk be éjszakára.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál kacsa vagy libazsír
- 50 dkg beáztatott tarkabab
- 2 db sárgarépa
- kis csokor petrezselyem
- só,bors
- 1 ek. liszt
- 1,5 dl paradicsomlé
- 60 dkg darált sertéshús
- 2 db tojás
- 1kk. csípős fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só,bors
- 5-6 ág kakukkfű
- 1 ek. zsemlemorzsa
A forró zsiradékon pirítsuk meg a hagymákat, meghintjük a liszttel, hozzáadjuk a lecsepegtetett babot,a félkarikára vágott sárgarépát, felöntjük vízzel úgy hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, jöhet a paradicsomlé és az apróra vágott petrezselyem. Forrás után átöntjük egy tepsibe, és letakarva 170 fokon majdnem puhára főzzük. Közben elkészítjük a húsgombócokat. A darált húst, mintha fasírtot készítenénk, elkeverjük a fűszerekkel, a tojással, a leveleire szedett és felaprított kakukkfűvel majd a zsemlemorzsával.
Vizes kézzel kis golyókat formálunk, és a babos ágyra fektetjük őket. Ha szükséges felöntjük még egy kis vízzel. Letakarva készre pároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése