Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 30., szerda

                                       Pikáns csavart

Amikor kalácsot készítek, és ugye azt elég sokszor teszem, variálnom kell hogy ne legyen unalmas. Ilyenkor fonom,csavarom, színezem, vagy töltöm. Most ugyan nem kalácsot készítettem, de csavartam, színeztem és töltöttem is.

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 tk. cukor
  • 2 ek. őrölt édes-nemes paprika
  • 6 dl langyos víz
  • 8 ek. olívaolaj
  • 10-12 db zöld olívabogyó
  • 3 ág kakukkfű
  • 5-6 db aszalt paradicsom
Így készül:
A lisztet mérjük kétfelé, az egyik 40 dk-hoz szitáljuk hozzá a pirospaprikát. Kis mélyedést készítsünk mindegyikbe,tegyünk egy-egy teáskanál cukrot, morzsoljuk bele a 2.5 dkg élesztőt, és kevés langyos vízzel futtassuk fel az élesztőt 10 perc alatt. A fehér liszthez keverjük hozzá a kakukkfűleveleket, a felaprított aszalt paradicsomot( az aszalt paradicsomot fokhagymagerezdekkel olívaolajban teszem el) sót, és a  4 ek.olajjal meg a 3 dl langyos vízzel lágy tésztát dagasztunk. Ugyan így járjunk el a paprikás liszttel, ehhez adjuk a felnegyedelt olívabogyókat. Langyos helyen kelesszük duplájára ( kb: 1 órát ) a kétféle tésztát. Sodorjunk 1-1 rudat és csavarjuk össze.



Vagdossuk fel, úgy hogy mindkét színből egyformán jusson.


Tegyük tepsire, kellőt távolságra, hogy tudjanak még nőni, a további 30 perces kelesztés alatt. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése