Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 22., kedd

                                   Citromos túróhabtorta

Igen, a tortakészítés nem az én profilom. Azért próbálkozom néha, úgy mint most is alkalomadtán. Az egyik legjobb barátnőm szülinapjára készítettem nagyon nagy szeretettel.
Természetesen a díszítésnél a citromfű jeleskedett.

Hozzávalók:

  • 6 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só
  • 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
a töltelékhez:

  • 45 dkg túró
  • 1 db citrom
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dl. Hulala habtejszín
  • 1 cs. zselé fix
Így készül:
A tojásokat válasszuk szét, a tojások sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral és vaníliás cukorral. A lisztet szitáljuk tálba a sütőporral és a sóval, a tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojássárgájához adjuk a liszt felét, majd a fehérjét, azután a maradék lisztet és óvatosan forgassuk össze. Zsírpapírral bélelt kisebb tortaformába tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 -20 percig sütjük. Fontos ! A sütő ajtaját ne nyissuk ki, és a lezárt sütőben hagyjuk kihűlni a piskótát.
A túrót alaposan törjük össze, keverjük el a cukorral, a citrom levével, és héjával. A tejszínt félig verjük fel, adjuk hozzá a zselé fixet, és verjük tovább keményedésig. Tegyük hűtőbe.
A piskótából vágjunk négy lapot, töltsük meg a túróval,vonjuk be kívülről is. Kevés habot hagyjunk a díszítésre. Nyomózsákkal készítsünk néhány rózsát, és tűzzünk bele citromfűleveleket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése