Hurrá, végre lehet szüretelni. Most a citromfüvet. Annyi mindent lehet belőle, illetve vele készíteni. Most frissítő-üdítő italt ajánlok mindenkinek, ami egyszerű, gyors és nagyon-nagyon finom.
- A citromfű más néven kertiméhfű évelő növény. Elő-Ázsiában őshonos, ahonnan a Benedek-rendi szerzetesek hozták Európa kolostorkertjeibe a középkorban.
Illata és íze a citromra emlékeztet.
Sok-sok jótékony hatása van, pl:
-idegerősítő
-ideg-, szívnyugtató
-görcsoldó
-emésztést elősegítő
-vízhajtó
-zsírbontó
-immunerősítő
-lázcsillapító
-stb.
Használhatjuk teának,borogatásként,fürdőnek,és illóolajként is.
Hozzávalók:
- 1 l víz
- 1/2 kg nádcukor
- 3 db citrom
- 20 db citromfűlevél
Forraljuk fel a vizet és keverjük hozzá a cukrot. A megmosott citromfűleveleket dobjuk bele és hagyjuk kihűlni. Csavarjuk ki a citromok levét és adjuk a a leszűrt sziruphoz.
Úgy használjuk mint a szörpöt, öntsünk hozzá szódát vagy ásványvizet és kínáljuk citromkarikával illetve citromfűlevéllel.
Nagy melegben jégkockával, felnőtteknek fehér rummal keverve is kedvezhetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése