Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 20., vasárnap

                              Citromfüves limonádé

Hurrá, végre lehet szüretelni. Most a citromfüvet. Annyi mindent lehet belőle, illetve vele készíteni. Most frissítő-üdítő italt ajánlok mindenkinek, ami egyszerű, gyors és nagyon-nagyon finom.
- A citromfű más néven kertiméhfű évelő növény. Elő-Ázsiában őshonos, ahonnan a Benedek-rendi szerzetesek hozták Európa kolostorkertjeibe a középkorban.
Illata és íze a citromra emlékeztet.
Sok-sok jótékony hatása van, pl:
-idegerősítő
-ideg-, szívnyugtató
-görcsoldó
-emésztést elősegítő
-vízhajtó
-zsírbontó
-immunerősítő
-lázcsillapító
-stb.
Használhatjuk teának,borogatásként,fürdőnek,és illóolajként is.

Hozzávalók:

  • 1 l víz
  • 1/2 kg nádcukor
  • 3 db citrom
  • 20 db citromfűlevél
Így készül:
Forraljuk fel a vizet és keverjük hozzá a cukrot. A megmosott citromfűleveleket dobjuk bele és hagyjuk kihűlni. Csavarjuk ki a citromok levét és adjuk a a leszűrt sziruphoz.
Úgy használjuk mint a szörpöt, öntsünk hozzá szódát vagy ásványvizet és kínáljuk citromkarikával illetve citromfűlevéllel.
Nagy melegben  jégkockával, felnőtteknek fehér rummal keverve is kedvezhetünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése