Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 23., szerda

                               Ragacsos pulykaszárny

Számomra a pulyka legízesebb része, a szárnya. Abból is a sült,ha jó fűszeres és ragacsos.
Van egy keverék, ami mindig beválik, legyen az csirke, pulyka,oldalas.
 Egy picit a fűszert variálom.


Hozzávalók:

  • 4 db pulykaszárny
  • 4 ek. méz
  • 4 ek. édes csili
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 tk. dijoni mustár
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 tk. csilipehely
  • só, bors
Így készül:
A szárnyakat megtisztítjuk, szárnyvégét ha van levágjuk. A hozzávalókból pácot készítünk. A húst hegyes késsel jól beszurkáljuk és a páccal jól bedörzsöljük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. A tepsi aljába 2 pohár fehérbort öntünk, beletesszük a húst az összes páclével és lefedve 160 fokon másfél órát sütjük. A fedőt levéve 220 fokon még 20 percig pirítjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése