Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 10., csütörtök

                                Kókuszos kakaókocka 

A kókusz kakaóval, és még egy kis rum is hozzá, ugye nem rossz kombináció. Vendégváró, mutatós sütemény, de hétvégi desszertnek is megsüthetjük. Nálunk, mostanában többször is összejön majd a nagy család. Bérmálás, ballagás és szülinap. Ez az édesség tuti megállja valamelyik összejövetelen a helyét.

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 6 dkg kakaópor
  • 10 dkg liszt
  • 2 ek.rum
a töltelékhez:

  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
a mázhoz:

  • 1 e. margarin
  • 10 dkg étcsokoládé
Így készül:
A tojásokat válasszuk szét. A cukrokat, a margarint keverjük habosra a sárgájával. A fehérjét verjük fel, forgassuk össze a két masszát, és adjuk hozzá a sütő- és kakaóporral elkevert lisztet és rumot. A tésztát öntsük kivajazott és lisztezett tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.
A töltelékhez a margarint olvasszuk fel, szórjuk bele a kókuszreszeléket, majd 1 perc múlva húzzuk le a tűzről. A tojásfehérjét gőz fölött verjük föl a cukorral, majd keverjük össze a kókuszos margarinhoz.
Kenjük a krémet a tésztára és tegyük hűtőbe.
Olvasszuk föl gőz fölött a csokit a margarinnal, és vonjuk be vele a süteményt. Dermedésig tegyük ismét hűtőbe.












2 megjegyzés: