A kókusz kakaóval, és még egy kis rum is hozzá, ugye nem rossz kombináció. Vendégváró, mutatós sütemény, de hétvégi desszertnek is megsüthetjük. Nálunk, mostanában többször is összejön majd a nagy család. Bérmálás, ballagás és szülinap. Ez az édesség tuti megállja valamelyik összejövetelen a helyét.
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 tk. sütőpor
- 6 dkg kakaópor
- 10 dkg liszt
- 2 ek.rum
- 25 dkg margarin
- 15 dkg kókuszreszelék
- 3 db tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 e. margarin
- 10 dkg étcsokoládé
A tojásokat válasszuk szét. A cukrokat, a margarint keverjük habosra a sárgájával. A fehérjét verjük fel, forgassuk össze a két masszát, és adjuk hozzá a sütő- és kakaóporral elkevert lisztet és rumot. A tésztát öntsük kivajazott és lisztezett tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.
A töltelékhez a margarint olvasszuk fel, szórjuk bele a kókuszreszeléket, majd 1 perc múlva húzzuk le a tűzről. A tojásfehérjét gőz fölött verjük föl a cukorral, majd keverjük össze a kókuszos margarinhoz.
Kenjük a krémet a tésztára és tegyük hűtőbe.
Olvasszuk föl gőz fölött a csokit a margarinnal, és vonjuk be vele a süteményt. Dermedésig tegyük ismét hűtőbe.
162 tk sütőpor?
VálaszTörlésJaj! Nem nyomtam shift gombot.Köszönöm, hogy szóltál!
Törlés