A húsvéti menübe igazán beleillő leveske. Az eredeti recept egy kicsit újragondolva az én elképzelésem szerint . Aki tartja a böjtöt, a pirított sonkát lecserélheti pl. pirított zsemlekockára.
Hozzávalók:
- 1 üveg ecetes torma
- 4 szem krumpli
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 dkg liszt
- 4 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- só,bors
- húsos sonka
A vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát,hozzáadjuk a kockára vágott krumplit,és pár percig még együtt pároljuk.Hozzáadjuk a tormát, rászórjuk a lisztet, fölöntjük vízzel, és dúsítjuk tejszínnel.
Sózzuk, borsozzuk, majd végül turmixoljuk. A sonkát felcsíkozzuk, és jó ropogósra sütjük.
Tetejére szórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése