Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 3., csütörtök

                                            Káposztaleves

Az egyik leves amit nagyon szeretek. A tyúkhúsleves a number one , utána a marhahúsleves és szépen így tovább, minden zöldség leves jöhet. A káposztaleves készítése, ahány ház annyi  szokás alapon van. Az én levesem egy a sok közül.

Hozzávalók:

  • 1/2 póréhagyma
  • olívaolaj
  • 1/4 kelkáposzta
  • 1 db sárgarépa
  • 1 szelet zeller
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2.5 dl tejföl
  • 2 db zsemle
  • 15 dkg sonka
Így készül:
Kevés olajon a felszeletelt póréhagymát megpároljuk. A káposztát, répát és zellert csíkokra vágjuk,a fokhagymát lepréseljük és hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel. Ügyeljünk arra, hogy a répa és zeller elég vékonyra legyen szelve, mert a káposzta hamar megfő. Mikor megpuhult,hozzákeverjük a tejfölt, és néhány percig forraljuk.
A felcsíkozott sonkát pirosra sütjük, majd ugyan abban a serpenyőben a kockára vágott zsemlét is megpirítjuk. A kész levest megszórjuk a krutonnal és sonkával.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése