Az egyik leves amit nagyon szeretek. A tyúkhúsleves a number one , utána a marhahúsleves és szépen így tovább, minden zöldség leves jöhet. A káposztaleves készítése, ahány ház annyi szokás alapon van. Az én levesem egy a sok közül.
Hozzávalók:
- 1/2 póréhagyma
- olívaolaj
- 1/4 kelkáposzta
- 1 db sárgarépa
- 1 szelet zeller
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2.5 dl tejföl
- 2 db zsemle
- 15 dkg sonka
Kevés olajon a felszeletelt póréhagymát megpároljuk. A káposztát, répát és zellert csíkokra vágjuk,a fokhagymát lepréseljük és hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel. Ügyeljünk arra, hogy a répa és zeller elég vékonyra legyen szelve, mert a káposzta hamar megfő. Mikor megpuhult,hozzákeverjük a tejfölt, és néhány percig forraljuk.
A felcsíkozott sonkát pirosra sütjük, majd ugyan abban a serpenyőben a kockára vágott zsemlét is megpirítjuk. A kész levest megszórjuk a krutonnal és sonkával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése