Egy különleges és egyszerű desszert Norvégiából. Keresem , kutatom a gyors és egyszerű sütiket, desszerteket. Nincs mindig időm bonyolult vagy időigényes süteményekre, főleg ha szép az idő. Bizony olyankor vár a kert,az ásó és a kapa... a nagyharang már rég lecsengett.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 db alma
- 10 dkg cukor
- 0.1 l víz
- 10 dkg kétszersült
- 2 ek. cukor
- 2 ek. vaj
- 1/4 l tejszín
- 4 dkg pirított mandula v. mogyoró
- 1/2 citrom héja
- 1 rúd fahéj
- 4 szem szegfűszeg
A vízben feloldjuk a cukrot, és a szegfűszeggel, fahéjjal és citromhéjjal felforraljuk. A meghámozott és felkockázott almát hozzáadjuk és puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A kétszersültet kb 1 cm -es darabokra tördeljük. A vajat felolvasztjuk hozzáadjuk a 2 ek. cukrot, és kétszersültet majd kevergetés mellett aranybarnára sütjük. Szintén kihűtjük.
Felverjük a tejszínhabot, az almadarabokat kiemeljük a léből és lecsepegtetjük.
A pohár aljába egy réteg alma kerül, majd a pirított kétszersült. Jöhet a tejszínhab, majd megint a kétszersült és újra tejszínhab. A tetejét díszítsük pirított mogyoróval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése