Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 5., szombat

                        Tilslörte Bondepiker Norvégiából

Egy különleges és egyszerű desszert Norvégiából. Keresem , kutatom a gyors és egyszerű sütiket, desszerteket. Nincs mindig időm bonyolult vagy időigényes süteményekre, főleg ha szép az idő. Bizony olyankor vár a kert,az ásó és a kapa... a nagyharang már rég lecsengett.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db alma
  • 10 dkg cukor
  • 0.1 l víz
  • 10 dkg kétszersült
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. vaj
  • 1/4 l tejszín
  • 4 dkg pirított mandula v. mogyoró
  • 1/2 citrom héja
  • 1 rúd fahéj
  • 4 szem szegfűszeg
Így készül:
A vízben feloldjuk a cukrot, és a szegfűszeggel, fahéjjal és citromhéjjal felforraljuk. A meghámozott és felkockázott almát hozzáadjuk és puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A kétszersültet kb 1 cm -es darabokra tördeljük. A vajat felolvasztjuk hozzáadjuk a 2 ek. cukrot, és kétszersültet majd kevergetés mellett aranybarnára sütjük. Szintén kihűtjük.
Felverjük a tejszínhabot, az almadarabokat kiemeljük a léből és lecsepegtetjük.
A pohár aljába egy réteg alma kerül, majd a pirított kétszersült. Jöhet a tejszínhab, majd megint a kétszersült és újra tejszínhab. A tetejét díszítsük pirított mogyoróval.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése