Érdekel, más országok hogyan készülnek a húsvétra, milyen ételek készülnek más vidékeken.
Ez a recept azért tetszett meg, mert bárki számára elérhető alapanyagokból készül, és nem utolsó sorban egészséges is. A ricotta azaz savótúró, gazdag fehérjében , laktózban és kalciumban. A spenót vastartalmáról híres, és nem utolsó sorban a tojás mint fehérjebomba.
Hozzávalók:
- 40 dkg mélyhűtött leveles tészta
- 60-70 dkg friss spenót
- szerecsendió
- 1 ek. olívaolaj
- 1 tojás
- 6 db főtt tojás
- 50 dkg ricotta
- 7 dkg parmezán
- 4 ek. olívaolaj
Olvasszuk ki a leveles tésztát. A spenótot kevés olajon fonnyasszuk meg, szűrjük le és kissé törjük össze.
Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverünk 2 ek. olajat, és kevés szerecsendiót. A tojást elkeverjük a ricottával és 4 dkg parmezánnal, hozzáadjuk a spenótot, és még ízesítsük. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
A tésztát nyújtsuk ki, és gy piteformába helyezzük, úgy, hogy a tészta széle lógjon túl a peremén.
megtöltjük a spenótos masszával, elhelyezzük a tojásokat benne, és megszórjuk a maradék parmezánnal.
Fedjük be a másik lappal, jól zárjuk le. A leeső tésztából díszíthetjük a tortánkat, majd kenjük le olajjal.
Kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése