Mindjárt nagyobb kedvem van édességet készíteni, ha dicséret követi a család által elfogyasztott süteményt. Az igazat megvallva, ritkábban készül a boszorkánykonyhámban édes, krémes sütemény vagy tortaféle. Pont ezért kihívás is, azt viszont szeretem.
Hozzávalók a tésztához:
- 6 db tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 2 tk. sütőpor
- 3 dkg kakaópor
- 15 dkg liszt
- 5 dl tej
- 4 ek. liszt
- 2 db tojássárgája
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg étcsokoládé
- 12.5 dkg vaj
A tojásokat verjük habosra a cukorral. Szitáljuk bele a sütő- és kakaóporral elkevert lisztet. Öntsük egy sütőpapírral bélelt 25×30 cm-es tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
A krémhez a tejet forraljuk fel a liszttel. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a tojássárgákat. Hűtsük ki, közben a porcukrot keverjük ki a vajjal, majd a kettőt keverjük össze.
A tésztát keresztben vágjuk ketté, töltsük meg a krémmel, keveset tegyünk félre a díszítéshez, és tegyük hűtőbe legalább két órára.
Olvasszuk meg gőz felett a csokit a vajjal és kenjünk a sütink tetejére. Mikor megdermedt, kockázzuk fel, és díszítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése