Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 18., péntek

                                      Süllő grillezve
                           tejfölös burgonyasalátával

A tavalyi fogásból lapult még a fagyasztóban egy szép süllő, egészben. Itt az ideje, hogy elkészítsem. Szeretem a süllő, hófehér lemezes húsát, a ropogósra sült bőrét és semmihez sem fogható ízét.

Hozzávalók:

  • 1 db süllő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 ek. olívaolaj
A halat tisztítás után, irdaljuk be. Sózzuk kívül-belül. A fokhagymát zúzzuk össze és keverjük el 3 ek. olajjal. A halat ezzel kenjük be mindenhol, a beirdalásoknál is. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Tegyük tepsibe, locsoljuk meg a maradék olajjal és 180 fokon süssük letakarva 15 percig. Vegyük le a fedőt, vagy fóliát és 220 fokon grill fokozaton süssük tovább még 10-15 percig. Vigyázzunk, a fokhagyma szeret megégni.

hozzávalók a burgonyasalátához:

  • 1.5 kg burgonya
  • 5 dl tejföl
  • 2 dl majonéz
  • só, bors
  • ízlés szerint vöröshagyma
Így készül:
A burgonyát főzzük meg héjában, hűtsük ki. A tejfölt keverjük el a majonézzel,sóval, borssal és ízlés szerint apróra reszelt vöröshagymával. Ebben az estben keveset javasolok, hiszen a hal fokhagymás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése