Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. március 20., csütörtök

                           Tojásragu zsenge zöldborsóval

Húsvéthoz közeledve, péntekenként húsmentes étel kerül az asztalunkra. A hét utolsó munkával töltött napja, számomra elég zsúfolt, ezért minél egyszerűbb és gyorsan elkészíthető ételt kell varázsolnom.

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 8 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 1/2 l tej
  • só, bors
  • egy csipet curry
  • 30 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 2 db héjában főtt krumpli
  • 1 db kisebb kockára vágott sárgarépa
  • 2 ek. apróra vágott petrezselyem
  • 1 ek. apróra vágott kapor
Így készül:
A tojásokat megfőzzük 8 perc alatt. Hideg vízbe rakjuk, hogy könnyebben lejöjjön a héja.
A kockára vágott hagymát a vajon megpároljuk, megszórjuk a liszttel, és kicsit hagyjuk rotyogni.Öntsük hozzá a tejet, forraljuk fel. Ízesítsük sóval,borssal,curryvel, adjuk hozzá a borsót, a répát és főzzük puhára. Jöhet hozzá a kockára vágott krumpli, a kapor és a petrezselyem.
A tojásokat felnegyedeljük, és a mártáshoz adva összemelegítjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése