A mai bableves mellé készült kalács puha, foszlós, légiesen könnyű. Kerek volt a mai ebéd, semmi más nem hiányzott ...
Hozzávalók:
- 2 dkg élesztő
- 2 ek. cukor
- 1/8 l tej
- 2 ek. vaj
- 2 tojás
- 1 tk.só
- 30 dkg liszt
Az élesztőt és a cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet, a tojást a vajat, a sót a lisztet és simára keverjük. Lefedjük és fél óráig kelesztjük.
A tálat 20 percre meleg vízbe áztatjuk. A tésztából gombócokat formázunk, és egymás mellé helyezzük a tálba. Lefedjük, és 20 percig kelesztjük.
A lefedett tálat hideg sütőbe tesszük. Bekapcsoljuk a sütőt, és fokozatosan öt percenként emeljük a hőfokot 200 fokig. A sütési idő 40 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése