Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. március 21., péntek

                               Cseréptálban sült bajor kalács

A mai bableves mellé készült kalács puha, foszlós, légiesen könnyű. Kerek volt a mai ebéd, semmi más nem hiányzott ...

Hozzávalók:

  • 2 dkg élesztő
  • 2 ek. cukor
  • 1/8 l tej
  • 2 ek. vaj
  • 2 tojás
  • 1 tk.só
  • 30 dkg liszt
Így készül:
Az élesztőt és a cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet, a tojást a vajat, a sót  a lisztet és simára keverjük. Lefedjük és fél óráig kelesztjük.
A tálat 20 percre meleg vízbe áztatjuk. A tésztából gombócokat formázunk, és egymás mellé helyezzük a tálba. Lefedjük, és 20 percig kelesztjük.
A lefedett tálat hideg sütőbe tesszük. Bekapcsoljuk a sütőt, és fokozatosan öt percenként emeljük a hőfokot 200 fokig. A sütési idő 40 perc.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése