Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. március 19., szerda

                                 Variációk húsvéti kalácsra
                                           húsvéti kalács 1

Húsvét alkalmából évek óta, az egész család részére én sütöm a kalácsot. Mindenki más formában kapja: ki fonottat, ki kereket, ki copfot vagy épp töltöttet. Ez a kalács kerek is, fonott is ,töltött is.

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • kevés só
  • 1 citrom reszelt héja
  • tej a lekenéshez
a töltelékhez:

  • 14 dkg darált dió
  • 6 ek. tejföl
  • 6 dkg piskótamorzsa
  • 4 dkg méz
  • cukor ízlés szerint 
  • 1 csomag vaníliás cukor
Így készül:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, sárgákat és tovább keverjük. A masszába keverjük a lisztet, sót citromot és a felfuttatott élesztőt. Duplájára  kelesszük és míg kel elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat összekeverjük, amit majd a megkelt tésztába töltünk. A három részre osztott tésztát egyenként kinyújtjuk, megtöltjük a diótöltelékkel, felsodorjuk, majd fonatot készítünk. A fonatot köralakra hajtjuk, és újabb fél órát pihentetjük. Lekenjük langyos tejjel, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése