A narancs szezonja hamarosan lejár, éppen ezért itt az ideje hogy a gyümölcskosár tartalmát inkább sütéshez használjam fel.
A süteményt olyan formában süssük, aminek űrtartalma legalább 3/4 liter.
Hozzávalók:
- 20 dkg lágy vaj
- 17 dkg cukor
- 3 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 narancs reszelt héja
- 3 ek. citromlé
- 13 dkg liszt
- 2 ek .darált mandula
- 1 tk. sütőpor
- 8 ek. narancslé
- csipet só
- zsemlemorzsa a formához
- 12 dkg porcukor
- 3 dkg cukrozott narancshéj
A vajat, a cukrot és a sót habosra keverjük, a tojásokat egyenként hozzáadjuk. Belekeverjük a reszelt citrom - narancshéjat és a citromlevet.
A lisztet elkeverjük a mandulával és a sütőporral.
A süteményt 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbáig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése