A story úgy kezdődött, hogy buktát szerettem volna készíteni, de mire bedagasztottam, már meggondoltam magam. Ott az a rengeteg dió, kezdjünk vele valamit. De hogy a lekvár is szerepeljen, ha már nem bukta a csiga, így lett lekváros-diós belőle. Ugye egy kicsit túlbonyolítottam a menetet?
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2.5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 tk cukor
- csipet só
- 12,5 dkg vaj
- 1 tojás sárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg darált dió
- 8 dkg barna cukor ( jó a sima is, de így finomabb )
- 6 ek. szilvalekvár
Az alapanyagokból készítsünk lágy tésztát. Kelesszük duplájára, dagasszuk át, nyújtsuk ki kb: 2-3 mm-re. Felezzük meg a tésztát, kenjük meg mindkettőt a lekvárral, szórjuk meg a cukros dióval és tekerjük fel. Mind két rudat vágjuk fel éles késsel két ujjnyira, és sorakoztassuk őket sütőpapíros tepsire.
Kelesszük még fél órát, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése