Megint egy szuper egyszerű, hipp-hopp süti a nagymamám receptes füzetéből. Olyankor sütöm, mikor nagyon elkap az édesség iránti vágy, de nincs túl sok időm a sütögetésre. Csak gyorsan összekeverem, beledobálom a diót, és gyümölcsöt. Egy kicsit lassan sül, és kín kivárni, mert olyan illatok vannak...jaj Istenem! Egy jó teával csodás.
Hozzávalók:
- 1 bögre cukor
- 8 dkg vaj vagy olaj
- 1 bögre méz
- 1 szűken mért bögre tej
- 1 db tojás
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. szegfűszeg
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 marék durvára vágott dió
- mazsola, vagy bármilyen aszalt gyümölcs
- 1/2 alma durvára reszelve
- annyi liszt, amennyivel nokedliállagú tésztát kapunk
A cukrot a vajjal keverjük ki, majd az össze többi hozzávalóval, sűrű nokedli állagú tésztát készítünk. Kivajazott őzgerinc formába kanalazzuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb 1 órát sütjük. Ha nagyon pirulna, takarjuk le, a méz könnyen megég.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése