A mai nap mint sokaknál, nálunk is húsnélküli. Grízes tészta készült, sárgaborsó levessel, de kellett még valami. Így sütöttem kifliket, amihez csak egy kis vaj dukál.
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- dupla adag kovász ( 5 dkg élesztő )
- 5 dl tej
- 2 tk. cukor
- 1 tk. só
- 2 tk. köménymag
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olvasztott vaj
- víz a kenéshez
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, és 1 órát kelesszük. Négy egyenlő részre osztjuk, kör formára nyújtjuk, mindegyikből 8 cikket vágunk. A cikkeket megkenjük a fokhagymás vajjal, és a szélesebb felétől felcsavarjuk. A kifliket sütőpapíros lemezre rakjuk, lekenjük vízzel, megszórjuk köménnyel és sóval. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése