medvehagymás burgonyapürével
Végre itt van újra a medvehagyma ideje. Csupa jó dolgot lehetne róla írni, de hát ez az oldal nem erre lett kitalálva. Az íze hasonló ugyan a fokhagymáéhoz,de mégis más . Olyan friss, gyönyörű zöld színével még kívánatosabbá teszi a vele készült ételt.
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 8 dkg vaj
- 1.5 dl tej
- só
- 10 levél medvehagyma
- 1 kg csirkeszárny
- 1 doboz natúr joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- só,bors
- liszt
- zsemlemorzsa
- tojás
- olaj a sütéshez
A burgonyát a szokott módon megfőzzük, és a tejjel, vajjal pürét készítünk belőle. Az apóra vágott medvehagymát, a még meleg püréhez keverjük.
A csirkét előző nap pácoljuk be . Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a joghurttal és a lepréselt fokhagymával. Tegyük hűtőbe egy éjszakára. Másnap bepanírozzuk a szárnyakat, és forró olajban kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése