Ahogy nagy színészünk Kabos Gyula mondta egykor : hagymát hagymával, milyen igaza volt.
Én azt mondom : medvehagymát medvehagymával.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 50 dkg margarin
- 1-2 kanál tejföl
- só
- kb: 10 levél medvehagyma
- 1 db tojás
- sajt a szóráshoz
A lisztből, túróból, margarinból és tejfölből a sóval tésztát gyúrunk,és tegyük hűtőbe egy órára.Nyújtsuk ki fél centi vastagra, szórjuk meg apróra vágott medvehagymával, majd hajtsuk félbe, nyújtsunk rajta, szórjuk meg megint,és ismételjük meg még egyszer a folyamatot.Szaggassunk ki a legkisebb pogácsaszaggatóval kis pogikat, kenjük le tojással, szórjuk meg reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése