Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. február 27., csütörtök

                                              Diós vajaskifli

Kelt, kelt és megint kelt tészta. Még soha nem készítettem ezelőtt ezt a kiflicskét, de bizton állíthatom, sűrűn az étlapon lesz. Még az epegörcsöt is bevállalom érte, pedig rossz élményeim vannak. Kürtőskalács filingje van, de azért mégis más. Egy pohárka tejjel mennyei falat.

Hozzávalók 16 db-hoz:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 2 dl tej
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek. rum
  • 1 cs. vaníliás cukor
a töltelékhez, és a tetejére:

  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1 tk. fahéj
Így készítsd el:
Kevés lisztből, az élesztőből és cukorból készíts kovászt. 10 percig hagyd kelni, azután add hozza a többi alapanyagot, és dagaszd hólyagosra. Keleszd 20 percig, dagaszd át és újabb 20 percig pihentesd. Nyújtsd ki fél centi vastagra, köralakra, és 16 egyenlő cikkre oszd fel.
A cukrot keverd el a dióval és fahéjjal. Az olvasztott vajjal kend meg a cikket, mártsd bele a cukros keverékbe, és kifelé tekerd fel a kifliket, miközben meg is töltöd őket.
Sütőpapíros lemezen keleszd még 10 percet.

Előmelegített 180 fokos sütőben süsd 15 percig, még melegen a legfinomabb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése