Látványos sütemény, e mellett finom és egyszerű is. Ami a legnehezebb az elkészítésében, az a körték előkészítése.
Hozzávalók:
- 37.5 dkg liszt
- 4 db tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- 2 ek. kakaó
- 4 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 6 db körte
- 2 dl muskotályos bor
- 1/2 l víz
- 10 dkg cukor
- 1 citrom leve
A körtéket hámozd meg, úgy hogy a szára megmaradjon. A magházukat vágd ki alulról, hogy a körték egyben maradjanak. A vizet a borral, cukorral és a citrom levével forrald fel, a körtéket állítsd bele , és takarékon főzd 5 percig. Hagyd a lében 30 percig, addig készítsd el a tésztát.
A cukrokat, a citromhéjat és a tejszínt verd fel félkemény habnak. Add hozzá a tojásokat egyenként, azután a sütőporos lisztet, és legvégén a kakaót. A körtéket töltsd meg a tésztával, a többit kanalazd egy kivajazott és lisztezett tortaformába, és helyezd bele a körtéket egyenlő távolságra. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 50 percig.
Amikor kihűlt, úgy szeleteld fel, hogy mindegyik szeletre egy fél körte jusson.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése