Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. február 24., hétfő

                                   Svéd uborkasaláta

 Télire eltéve  finom ropogós savanyúság. Bár elég sok cukor kell hozzá, annak aki nem szereti az "édes savanyúságot" nem igazán ajánlom.

Hozzávalók:

  • 4 kg fürtös uborka
  • 1 kg vöröshagyma
  • 8 dl cukor
  • 1 dl só
  • 3 dl 20 %-os ecet
  • 1 ek. mustármag
  • 6 dl víz
  • tartósítószer

Így készítsd el:
Az uborkát és a hagymát vékony szeletekre gyaluld le. A vizet a cukorral, sóval mustármaggal forrald fel. Az ecete a végén keverd bele, hűtsd ki és öntsd az uborkára. Hagyd állni 1-1.5 órát, és töltheted is az üvegeket. Kevés tartósítószer a tetejére és zárd jól le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése