A mai kenyér nem az az igazán fényes és repedős fajta, vagyis nem az a" hű de szép kenyeret sütöttél anya", viszont attól még ropogós héjú és igen ízletes.
Hozzávalók:
- 25 dkg héjában főtt burgonya
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 5 dkg élesztő
- 1 kk. őrölt kömény
- 2 kk. só
- 1 kk. cukor
- 3 dkg vaj
- tej
- 2,5 dl víz
A liszteket szitáld dagasztótálba, reszeld bele a krumplit. Keverd hozzá a sót és köményt, az élesztőt kevés tejben futtasd fel a cukorral. Dagassz rugalmas kenyértésztát. Keleszd a duplájára,majd jól gyúrd át, formáld és letakarva keleszd a duplájára. A sütő aljába tegyél egy edénybe vizet, és melegítsd elő 180 fokra. A kenyeret permetezd meg vízzel, és süsd 30 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése