Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. február 24., hétfő

                                           Zúza pörkölt

Sok hozzáfűzni való nincs, megosztó étel, hiszen a belsőséget vagy szereti valaki vagy nem. 
Akkor lesz jó sűrű szaftja, ha lassú tűzön legalább 2 órán át főzzük. Természetesen, ha szükséges akkor fel kell önteni, de mindig csak kevés folyadékkal.

Hozzávalók:

  • 150 dkg csirke zúza
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 zöld paprika
  • 2 ek. édes nemes piros paprika
  • kevés olaj
  • 1 tk. őrölt kömény
  • só, bors
  • 2 dl paradicsomlé
Így készítsd el:
Az apróra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát az olajon dinszteld meg,szórd rá a pirospaprikát majd add hozzá a szintén apróra vágott zúzát.Önts rá a paradicsomlét, fűszerezd és önts rá annyi vizet, épp hogy ellepje. Lassú tűzön főzd két órát, az elfőtt lét mindíg kicsinyenként pótolva. Galuskával, és savanyúsággal tálalhatod.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése