Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. február 3., hétfő

                                          Spanyol torta

Kedvelem az összes összetevőjét ennek a sütinek. Ezért is kellett megsütnöm. Csoki, citrom, mandula és marcipán. Mi is kellene még több? Aki szereti ezt az ízvilágot, ki kell próbálnia!

Hozzávalók:

  • 8 dkg étcsokoládé
  • 11 dkg liszt
  • 5 dkg kandírozott citromhéj
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 5 dkg mandula
  • 15 dkg nyers marcipán
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliarúd
  • 6 tojássárgája
  • 5 tojásfehérje
a mázhoz:

  • 10 dkg narancslekvár
  • 30 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
Így készítsd el:
Készíts elő egy kivajazott és lisztezett tortaformát,  a sütőt melegítsd elő 180 fokra.
Az apróra vágott csokit, mandulát, narancs és citromhéjat keverd el a lisztel.
A vaníliarúd belsejét, a darabokra vágott marcipánt a vajjal, 3 dkg cukorral és a tojássárgájával keverd krémesre. A tojásfehérjét a maradék cukorral verd habbá. Először a habot,majd a lisztes keveréket dolgozd el a tojásos masszával. Az előkészített tortaformába töltve süsd 45 percig. A lekvárt melegíts fel, és a még meleg süteményen kend el, hagyd kihűlni. A csokit törd kis darabokra, és vízgőz felett olvaszd fel. A tortát vond be a csokimázzal, és hagyd megszilárdulni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése