Kedvelem az összes összetevőjét ennek a sütinek. Ezért is kellett megsütnöm. Csoki, citrom, mandula és marcipán. Mi is kellene még több? Aki szereti ezt az ízvilágot, ki kell próbálnia!
Hozzávalók:
- 8 dkg étcsokoládé
- 11 dkg liszt
- 5 dkg kandírozott citromhéj
- 5 dkg kandírozott narancshéj
- 5 dkg mandula
- 15 dkg nyers marcipán
- 5 dkg vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 1 vaníliarúd
- 6 tojássárgája
- 5 tojásfehérje
- 10 dkg narancslekvár
- 30 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
Készíts elő egy kivajazott és lisztezett tortaformát, a sütőt melegítsd elő 180 fokra.
Az apróra vágott csokit, mandulát, narancs és citromhéjat keverd el a lisztel.
A vaníliarúd belsejét, a darabokra vágott marcipánt a vajjal, 3 dkg cukorral és a tojássárgájával keverd krémesre. A tojásfehérjét a maradék cukorral verd habbá. Először a habot,majd a lisztes keveréket dolgozd el a tojásos masszával. Az előkészített tortaformába töltve süsd 45 percig. A lekvárt melegíts fel, és a még meleg süteményen kend el, hagyd kihűlni. A csokit törd kis darabokra, és vízgőz felett olvaszd fel. A tortát vond be a csokimázzal, és hagyd megszilárdulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése