Édes és krémes, savanykásan gyümölcsös desszertet készítettem ma. A január az a hónap, amikor csupa nehéz édességet készítünk és eszünk. A sok fánk, bukta, rétes után olyan üdítő ez a könnyű kis krém.
Hozzávalók 4 főre:
- 12 dkg cukor
- 80 ml citromlé
- 3 levél zselatin
- 17.5 gr natúr joghurt
- 1/8 l habtejszín
- 40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
- ízlés szerint cukor
- 1 tk. étkezési keményítő
A cukrot és a citromlét addig melegítsd, míg a cukor fel nem oldódik.A zselatint hideg vízben old fel,nyomkodd ki és keverd a sziruphoz. Ha langyos, keverd hozzá a joghurtot, és végül a habbá felvert tejszínt. Töltsd poharakba, és tedd a hűtőbe.
A gyümölcsöt ízlés szerinti mennyiségű cukorral főzd puhára, passzírozd át egy szitán és tedd vissza a tűzre.Keverd el benne a keményítőt,és már le is zárhatod. Hűtsd ki és adagold a kész joghurtkrémre.
Néhány csümölccsel díszítheted.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése