Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. február 2., vasárnap

                         Joghurtkrém erdei gyümölccsel

Édes és krémes, savanykásan gyümölcsös desszertet készítettem ma. A január az a hónap, amikor csupa nehéz édességet készítünk és eszünk. A sok fánk, bukta, rétes után olyan üdítő ez a könnyű kis krém.

Hozzávalók 4 főre:

  • 12 dkg cukor
  • 80 ml citromlé
  • 3 levél zselatin
  • 17.5 gr natúr joghurt
  • 1/8 l habtejszín
a gyümölcsszószhoz:

  • 40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • ízlés szerint cukor
  • 1 tk. étkezési keményítő
Így készítsd el:
A cukrot és a citromlét addig melegítsd, míg a cukor fel nem oldódik.A zselatint hideg vízben old fel,nyomkodd ki és keverd a sziruphoz. Ha langyos, keverd hozzá a joghurtot, és végül a habbá felvert tejszínt. Töltsd poharakba, és tedd a hűtőbe.
A gyümölcsöt ízlés szerinti mennyiségű cukorral főzd puhára, passzírozd át egy szitán és tedd vissza a tűzre.Keverd el benne a keményítőt,és már le is zárhatod. Hűtsd ki és adagold a kész joghurtkrémre.
Néhány csümölccsel díszítheted.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése