A gnocchi elkészítése nagyon egyszerű. Az ízesítés is csak fantázia dolga. Igaz az eredeti olasz recepteknek párja nincs, azért a mi kis magyar próbálkozásaink se rosszak. A krumplinudli az krumplinudli.
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- só, bors
- 1/2 marék őrölt lenmag
- kis csokor petrezselyem
- olíva olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl főzőtejszín
- 12,5 g mascarpone
A burgonyákat héjában süsd meg, és hűtsd ki. Azért jó héjában sütni a krumplit, mert nem lesz benne annyi folyadék, mintha vízben főznénk meg. Az íze is sokkal kellemesebb lesz.Pucold meg, törd össze, add hozzá a tojást és kis adagokban keverd hozzá a lisztet, lenmagot és az
Kevés olíva olajon párold meg az apróra vágott fokhagymát, öntsd fel a tejszínnel, keverd el benne a mascarponét, sózd, borsozd. Tegyél a szószból egy adag gnocchira, szórd meg pirított lenmaggal, és petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése