Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. február 4., kedd

                                      Lenmagos gnocchi 

A gnocchi elkészítése nagyon egyszerű. Az ízesítés is csak fantázia dolga. Igaz az eredeti olasz recepteknek párja nincs, azért a mi kis magyar próbálkozásaink se rosszak. A krumplinudli az krumplinudli.

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 1/2 marék őrölt lenmag
  • kis csokor petrezselyem
  • olíva olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dl főzőtejszín
  • 12,5 g mascarpone
Így készítsd el:
A burgonyákat héjában süsd meg, és hűtsd ki. Azért jó héjában sütni a krumplit, mert nem lesz benne  annyi folyadék, mintha vízben főznénk meg. Az íze is sokkal kellemesebb lesz.Pucold meg, törd össze, add hozzá a tojást és kis adagokban keverd hozzá a lisztet, lenmagot és az 

apróra vágott petrezselymet is. Akkor jó, ha elválik a tészta az edény falától. Vágd szeletekre, készíts kis hurkákat, vágj belőlük kb: 1 cm -es darabokat, és villával nyomkodd meg őket, hogy a szószt jobban fölvegye. Enyhén sós vízben főzd ki a gnocchikat.
Kevés olíva olajon párold meg az apróra vágott fokhagymát, öntsd fel a tejszínnel, keverd el benne a mascarponét, sózd, borsozd. Tegyél a szószból egy adag gnocchira, szórd meg pirított lenmaggal, és petrezselyemmel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése