Magát a hagyományos tócsnit is nagyon szeretem. Próbáltam már a zöldségeset is, de a céklával még nem kísérleteztem ebben a formában. Ha szeretitek a céklát a krumplival ropogósra sülve, akkor mindenképp próbáljátok ki. Finom kísérője frissensülteknek, de magában is fogyasztható.
Hozzávalók:
- 3 db nagyobb burgonya
- 3 db cékla
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 dl tej
- só, bors
- őrölt kömény
- 2 db tojás
- liszt
- olaj a sütéshez
A céklát és a krumplit reszeld le, és sózd meg, hogy a felesleges nedvességet kiadja magából.
Jól nyomkodd ki, add hozzá a lepréselt fokhagymát, tojást, fűszereket és a tejet. Végül annyi lisztet, hogy sűrű, lágy masszát kapj. Kanálnyi mennyiséget lapíts ki a tenyered között, és forró olajban süsd ropogósra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése