Mindig kell egy kenyér, mindig kell egy kenyér amit kézzel dagasztok és az asztalra rakhatok.
Hozzávalók:
- 20 dkg finom liszt
- 25 dkg kukorica liszt
- 1 adag kovász , vagy 2.5 dkg élesztő
- 1 marék vegyes magvakból ( tökmag, napraforgómag )
- 2 kk. cukor
- 2 tk. só
- 1 tk kukorica dara
- 1 ek. olívaolaj
Ha van kovászod, akkor azt kevés langyos vízzel morzsold el, hogy jó laza legyen. Ha nincs , az élesztőt futtasd fel. A liszteket szitáld egy tálba, sózd, cukrozd és keverd el a tökmaggal.
jöhet az élesztő vagy a kovász, annyi langyos vízzel, hogy jól gyúrható tésztát kapj.
Dolgozd ki, majd az olívaolajjal kend át a tésztát. Takard le és egy órát keleszd. Egy óra elteltével dagaszd át, és tedd egy kiolajozott és kukoricadarával megszórt formába. a tetejét vágd be keresztbe,olajozd le és szórd meg a darával.Keleszd még fél órát, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd fél órát.( A kovásszal készült kenyérnél legyünk türelmesek a kelesztésnél ).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése