Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. február 20., csütörtök

                                    Kókuszos túrótorta

A legkisebb erőfeszítéssel készül ez a torta. Nem kell kavarni, csak épp összekeverni és egy kis habot verni. A legnehezebb kivárni amíg a hűtőben összeáll a túrókrém. Télen azért esik jól, mert a málna ízével a nyarat varázsolja elénk, nyáron viszont olyan frissítő, könnyű desszert.

hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű keksz
  • 7 dkg vaj
  • 50 dkg túró
  • 1 tasak zselatinpor
  • 2 ek. porcukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek. kókuszreszelék
a málnavelőhöz:

  • 30 dkg málna (  mirelit is lehet )
  • 1 ek. cukor
Így készítsd el:
A kekszet daráld durvára, keverd össze az olvasztott vajjal és nyomkodd bele egy folpackkal kibélelt, 24 cm átmérőjű tortaformába.Tedd hűtőbe hogy megszilárduljon.
A túrót a zselatinnal és porcukorral dolgozd el. A tejszínt verd fel a fixálóval és a vaníliás cukorral, keverd bele a citromhéjat és a kókuszt. Az egészet keverd a túróhoz, és simítsd a kekszalapra. Hajtsd rá a folpackot, és 2-3 órára tedd hűtőbe.
A málnát passzírozd át, melegítsd addig míg a cukor felolvad.
A kész tortát díszítsd a málnavelővel és tejszínhabbal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése