A legkisebb erőfeszítéssel készül ez a torta. Nem kell kavarni, csak épp összekeverni és egy kis habot verni. A legnehezebb kivárni amíg a hűtőben összeáll a túrókrém. Télen azért esik jól, mert a málna ízével a nyarat varázsolja elénk, nyáron viszont olyan frissítő, könnyű desszert.
hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű keksz
- 7 dkg vaj
- 50 dkg túró
- 1 tasak zselatinpor
- 2 ek. porcukor
- 2,5 dl habtejszín
- 1 tasak habfixáló
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek. kókuszreszelék
- 30 dkg málna ( mirelit is lehet )
- 1 ek. cukor
A kekszet daráld durvára, keverd össze az olvasztott vajjal és nyomkodd bele egy folpackkal kibélelt, 24 cm átmérőjű tortaformába.Tedd hűtőbe hogy megszilárduljon.
A túrót a zselatinnal és porcukorral dolgozd el. A tejszínt verd fel a fixálóval és a vaníliás cukorral, keverd bele a citromhéjat és a kókuszt. Az egészet keverd a túróhoz, és simítsd a kekszalapra. Hajtsd rá a folpackot, és 2-3 órára tedd hűtőbe.
A málnát passzírozd át, melegítsd addig míg a cukor felolvad.
A kész tortát díszítsd a málnavelővel és tejszínhabbal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése