A lányom nem eszi meg a gombát, gombaformájában, ezért ha éppen nem rántom sütöm vagy töltöm, akkor egész apróra vágom, aprítom. A kukoricagaluskával jól harmonizál a gombaíz és a tárkony.
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 10 dkg sonka vagy húsos szalonna
- 1 csokor tárkony( lehet szárított is)
- 1 dl tejszín
- só bors
- 30 dkg kukoricaliszt
- 3 db tojás
- pár szál tárkony só
- 1 ek. olívaolaj
A kockára vágott sonkát pirítsd meg a hagymával, add hozzá a szintén felaprított gombát. Néhány percig párold együtt, sózd borsozd, keverd bele a felaprított tárkonyt, és a tejszínt. Hamar megfő, ha ne elég sűrű, besűrítheted egy kevés liszttel vagy keményítővel.
A galuskához keverd össze a hozzávalókat,annyi vízzel, hogy nokedli állaga legyen, majd szaggasd ki lobogó sós vízben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése