csilivel és újhagymával
Igazán könnyű és gyors az elkészítése ennek a sajtnak. Jó érzéssel és büszkeséggel tölt el a magam gyártotta kis műalkotás, mindenféle tartósító és tömegnövelőszer nélkül.
Szükség lesz néhány eszközre, úgy mint:
- 1 db kisebb műanyag edény, aminek az oldalát és alját ki kell szurkálni zsákvarrótűvel, vagy vékony fúróval kifúrni
- 1 db szűrő
- 1 db ruhapelenka vagy géz
- nehezék: pl; mozsár
- 6 l 3.8 % zsírtartalmú tej, de a legjobb a házi tej
- 1 ek. só
- 2 ek. 10 %- os ecet
- 2 db csili paprika
- 1 szál újhagyma
- 1 kk. só
A tejet melegítsd forrásig, keverd hozzá a sót, pár perc után az ecetet. Amikor elválik a fehérje a savótól vedd le a tűzről. A szűrőt béleld ki a gézzel, és szűrd át a sajtot rajta. Hagyd hogy lecsöpögjön, majd egy tálban keverd össze az apróra vágott csilivel, hagymával és sóval.
Tedd bele a lyukakkal ellátott edénybe, azt egy másik tálba, hogy a felesleges savót felfogja, és nyomasd meg a nehezékkel. 12 órára tedd hűtőbe, és tökéletesen szeletelhető finomságot kapsz.
Elkészítettem, nagyon finom. Igaz csak 1 liter tej, fél kg túró mennyiségével. Én köménymagosan, vagy snidlinggel szeretem.
VálaszTörlés