Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. február 27., csütörtök

                      Házi sajt gyorsan, érlelés nélkül
                             csilivel és újhagymával

Igazán könnyű és gyors az elkészítése ennek a sajtnak. Jó érzéssel és büszkeséggel tölt el a magam gyártotta kis műalkotás, mindenféle tartósító és tömegnövelőszer nélkül.
Szükség lesz néhány eszközre, úgy mint: 

  • 1 db kisebb műanyag edény, aminek az oldalát és alját ki kell szurkálni zsákvarrótűvel, vagy vékony fúróval kifúrni
  • 1 db szűrő
  • 1 db ruhapelenka vagy géz
  • nehezék: pl; mozsár
Hozzávalók:

  • 6 l  3.8 % zsírtartalmú tej, de a legjobb a házi tej
  • 1 ek. só
  • 2 ek. 10 %- os ecet
  • 2 db csili paprika
  • 1 szál újhagyma
  • 1 kk. só
Így készítsd el:
A tejet melegítsd forrásig, keverd hozzá a sót, pár perc után az ecetet. Amikor elválik a fehérje  a savótól vedd le a tűzről. A szűrőt béleld ki a gézzel, és szűrd át a sajtot rajta. Hagyd hogy lecsöpögjön, majd egy tálban keverd össze az apróra vágott csilivel, hagymával és sóval.
Tedd bele a lyukakkal ellátott edénybe, azt egy másik tálba, hogy a felesleges savót felfogja, és nyomasd meg a nehezékkel. 12 órára tedd hűtőbe, és tökéletesen szeletelhető finomságot kapsz.




1 megjegyzés:

  1. Elkészítettem, nagyon finom. Igaz csak 1 liter tej, fél kg túró mennyiségével. Én köménymagosan, vagy snidlinggel szeretem.

    VálaszTörlés