Egy gigantikus méretű karalábéból készítettem levest, amit a szüleimnek sikerült ilyen hatalmasra növeszteni. Azt gondoltam, hogy mérete miatt majd fás lesz és használhatatlan.
Tévedtem, de tévedni emberi dolog. Azért akadt eldobni való, ez így január végén megbocsátható a gigazöldségnek.
Hozzávalók:
- Kb. 60 dkg tisztított karalábé
- 0.5 l főzőtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek. liszt vagy étkezési keményítő
- só, fehér bors
- 2 szelet kenyér
- olíva olaj
A kockákra vágott karalábét főzd puhára enyhén sós vízben, és pürésítsd. Öntsd fel a tejszínnel, és ha kell sűrítsd be liszttel vagy keményítővel. Add hozzá a lepréselt fokhagymát, sózd, borsozd és forrald össze. A kenyeret vágd kockákra és kevés olajon pirítsd meg .
A levest a krutonnal tálald.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése