Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. január 16., csütörtök

                                       Töltött, sós fánk

Többnyire az édes fánkok sorakoznak a receptek között. Fánk ide, fánk oda, a sósak is nagyon finomak! Most öszvéresítettem két receptet. külsőleg a képviselő fánkra hasonlít,de az íze...

Hozzávalók 18 db-hoz:
  • 4 db tojás
  • 11 dkg parmezán ( nem az öreg )
  • 11 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • só, bors
Töltelék 1:

  • 20 dkg főtt füstölt sonka 
  • 1 db zsemle
  • 1 dl tej
  • 6 dkg vaj 
  • fehér bors
  • kis csokor petrezselyem
Töltelék 2:

  • 20 dkg juhtúró
  • 1 db zsemle
  • 1 dl tej
  • 2 ek. tejföl
  • 6 dkg vaj
  • 1 szál újhagyma vagy snidling
  • só, fehér bors
Így készítsd el:
A vajat a vízzel együtt melegítsd, majd forrald fel. Vedd le a tűzről, és a liszttel keverd addig, míg el nem válik az edénytől. Keverd hozzá a reszelt sajtot, sót, borsot,a tojásokat verd fel,
és fokozatosan azt is add hozzá.Addig keverd, míg újra összeáll, és fényes lesz. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, légkeveréses fokozaton. Tedd a masszát kicsinyenként adagolva, csillagcsöves nyomózsákba, és kellő távolságban készíts kis halmokat sütőpapírra.

25 percig süsd, az ajtót ne nyitogasd!


A sonkás töltelékhez, a zsemlét áztasd be a tejbe, a sonkát tedd aprítógépbe. Vágd apróra, tedd hozzá a vajat, a kinyomkodott zsemlét, és a vajat. Pürésítsd az egészet, borsozd és csak akkor sózd, ha a sonkától nem eléggé sós. legvégül az apróra vágott petrezselyemmel keverd el.
A túró tölteléknél hasonlóképpen járj el .
Vágd ketté a fánkokat , és nyomózsákkal töltsd meg a krémekkel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése