Többnyire az édes fánkok sorakoznak a receptek között. Fánk ide, fánk oda, a sósak is nagyon finomak! Most öszvéresítettem két receptet. külsőleg a képviselő fánkra hasonlít,de az íze...
Hozzávalók 18 db-hoz:
- 4 db tojás
- 11 dkg parmezán ( nem az öreg )
- 11 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- só, bors
- 20 dkg főtt füstölt sonka
- 1 db zsemle
- 1 dl tej
- 6 dkg vaj
- fehér bors
- kis csokor petrezselyem
- 20 dkg juhtúró
- 1 db zsemle
- 1 dl tej
- 2 ek. tejföl
- 6 dkg vaj
- 1 szál újhagyma vagy snidling
- só, fehér bors
A vajat a vízzel együtt melegítsd, majd forrald fel. Vedd le a tűzről, és a liszttel keverd addig, míg el nem válik az edénytől. Keverd hozzá a reszelt sajtot, sót, borsot,a tojásokat verd fel,
és fokozatosan azt is add hozzá.Addig keverd, míg újra összeáll, és fényes lesz. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, légkeveréses fokozaton. Tedd a masszát kicsinyenként adagolva, csillagcsöves nyomózsákba, és kellő távolságban készíts kis halmokat sütőpapírra.
25 percig süsd, az ajtót ne nyitogasd!
A sonkás töltelékhez, a zsemlét áztasd be a tejbe, a sonkát tedd aprítógépbe. Vágd apróra, tedd hozzá a vajat, a kinyomkodott zsemlét, és a vajat. Pürésítsd az egészet, borsozd és csak akkor sózd, ha a sonkától nem eléggé sós. legvégül az apróra vágott petrezselyemmel keverd el.
A túró tölteléknél hasonlóképpen járj el .
Vágd ketté a fánkokat , és nyomózsákkal töltsd meg a krémekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése