Jutott még a a napokban kapott husiból, erre a receptre is. Nagyon egészséges a nyúl hús, többször kellene ennünk, pont mint halat.
Hozzávalók:
- 50 dkg nyúl hús
- 10 dkg zeller gumó
- 1 db sárga répa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db babérlevél
- 6 db szemes bors
- 3 ek. vörösbor ecet
- 3 dl vörösbor
- 1 l húsleves
- 2 ek. liszt
- kevés olaj
A zöldségeket kockázd fel és a fűszerekkel ,a húslevesben tedd oda 10 percig főni. Utána öntsd hozzá az ecetet és a bort. Ha kihűlt, helyezd bele a húsdarabokat és egy éjszakára tedd hűtőbe. A pácléből vedd ki a húst, szűrd le a zöldségeket. Sózd, borsozd lisztben forgasd meg , és mind két oldalát pirítsd meg az olajon. Tedd át egy tepsibe, a szaftban pirítsd át a zöldségeket is,majd adj hozzá 1 ek. lisztet, és forrald fel. Öntsd rá a páclét és forrald fel. Az elkészült mártást öntsd a tepsiben lévő húsra, és 180 fokra előmelegített sütőben, lefedve süsd 1 1/2 óráig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése