Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. január 15., szerda

                                        Duplán diós tészta

Gyúrjunk tésztát: diós tésztát. De nem csak simán, megszórva dióval hanem belegyúrva a tésztába. Próba, szerencse! Igen nagyon jó lett. Érdemes kísérletezni.

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg dió
  • 3 db tojás
  • 15 dkg dió
  • porcukor
Így készítsd el:
A lisztet és a darált diót a tojásokkal gyúrd össze. Legalább fél órát pihentesd letakarva. Ha van tésztagéped, szeleteld fel a tésztát és a első fokozaton nyújtsd ki. Lisztezett deszkán hagyd egy picit szikkadni, majd a második fokozaton is nyújts rajta.Vágd kellő hosszúságúra, és a vékony metélt profilon vágd fel.Ha nincs tésztagéped, akkor nyújtsd ki , ne túl vékonyra és így szeleteld.



Lobogó vízben, 3 perc alatt főzd ki. Kevés olajjal forgasd össze. Darált dióval, és porcukorral tálald.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése