Gyúrjunk tésztát: diós tésztát. De nem csak simán, megszórva dióval hanem belegyúrva a tésztába. Próba, szerencse! Igen nagyon jó lett. Érdemes kísérletezni.
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg dió
- 3 db tojás
- 15 dkg dió
- porcukor
A lisztet és a darált diót a tojásokkal gyúrd össze. Legalább fél órát pihentesd letakarva. Ha van tésztagéped, szeleteld fel a tésztát és a első fokozaton nyújtsd ki. Lisztezett deszkán hagyd egy picit szikkadni, majd a második fokozaton is nyújts rajta.Vágd kellő hosszúságúra, és a vékony metélt profilon vágd fel.Ha nincs tésztagéped, akkor nyújtsd ki , ne túl vékonyra és így szeleteld.
Lobogó vízben, 3 perc alatt főzd ki. Kevés olajjal forgasd össze. Darált dióval, és porcukorral tálald.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése