A paradicsom a mi asztalunkon gyakori vendég. Nyersen vagy főve, hidegen vagy melegen , mindenféleképp szeretjük.
Hozzávalók:
- 45 dkg burgonya
- 15 dkg liszt
- 10 dkg bacon
- 1 l paradicsomlé
- 1 ek. liszt
- 3 ek. olaj
- só, bors,cukor
- kis csokor petrezselyem
- parmezán
A paradicsomszószhoz az olajon pirítsd világosra a lisztet, öntsd fel a paradicsomlével.
Ízesítsd kedved szerint, főzd addig míg besűrűsödik. Az felaprított petrezselymet szórd rá.
A kockára vágott burgonyát sós vízben főzd meg, hűtsd ki. Az apróra vágott bacont pirítsd meg, és csepegtesd le a zsírt róla. Egy edénybe fogd fel a zsiradékot, mert szükség lesz rá. A burgonyát törd össze, add hozzá a szalonna zsírt a lisztet és a kisült szalonnát. Gyúrj tésztát, és lisztes kézzel formálj kis gombócokat belőle. Forrásban lévő sós vízben addig főzd, míg feljönnek a víz tetejére. A kész szószba szedd át a gombócokat,és forrald össze. Egy kevés petrezselyemmel, és parmezán forgáccsal tálald.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése