majonézes mártogatóval
Nem mindennapi páros a zeller és a tökmag, viszont annál izgalmasabb ízvilág.
Hozzávalók:
- 6 szelet zeller
- 10 dkg őrölt tökmag
- 1 db tojás
- liszt
- só, bors, szerecsendió
- olaj a sütéshez
- 2 ek. majonéz
- 1 tk. tejföl
- só, bors
A zellerből vágj 6 db kb. 1 cm vastag szeletet, amit 10 percig főzz enyhén sós vízben.
Amikor kihűlt, vágd félbe, és fűszerezd sóval, borssal, őrölt szerecsendióval.
Panírozd a szokott módon, legvégül a zsemlemorzsa helyett, az őrölt tökmagba.
Forró olajban süsd szép pirosra.
A mártogatóhoz a majonézt, tejfölt sót, borsot keverd össze és burgonyapürével kínálhatod.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése