Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. január 3., péntek

                                Marha ragu cipóban

Tulajdonképpen cipó nélkül is tálalhatnám, de ez itt a lényeg. A finoman megpirult kenyértészta, nagyon passzol a raguhoz.

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál új hagyma
  • 60 dkg marha hús ( pl:nyak)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db burgonya
  • 2 tk. tárkony
  • só, bors
  • 15 dkg parmezán
  • 6 db cipő
Így készítsd el:
Vágd apró kockára a répát, burgonyát, új hagymát és gyökeret.
Kevés olajon párold meg a vöröshagymát, utána a kockára vágott húst is pirítsd egy kicsit vele együtt. Sózd, borsozd és öntsd fel vízzel. Forrás után fél órával add hozzá a zöldségeket és a tárkonyt. Keverj el egy csapott ek. lisztet benne és az egészet tedd át egy tepsibe, takard le és 160 fokon süsd addig míg a hús puha nem lesz. Keverd el a sajtot a raguval.
A cipók tetejét vágd le, a belsejüket szedd ki. Néhány percre tedd a sütőbe , majd kanalazd a ragut a cipókba,és dugd vissza 180 fokra úgy 5 percre.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése