Tulajdonképpen cipó nélkül is tálalhatnám, de ez itt a lényeg. A finoman megpirult kenyértészta, nagyon passzol a raguhoz.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál új hagyma
- 60 dkg marha hús ( pl:nyak)
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem gyökér
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db burgonya
- 2 tk. tárkony
- só, bors
- 15 dkg parmezán
- 6 db cipő
Vágd apró kockára a répát, burgonyát, új hagymát és gyökeret.
Kevés olajon párold meg a vöröshagymát, utána a kockára vágott húst is pirítsd egy kicsit vele együtt. Sózd, borsozd és öntsd fel vízzel. Forrás után fél órával add hozzá a zöldségeket és a tárkonyt. Keverj el egy csapott ek. lisztet benne és az egészet tedd át egy tepsibe, takard le és 160 fokon süsd addig míg a hús puha nem lesz. Keverd el a sajtot a raguval.
A cipók tetejét vágd le, a belsejüket szedd ki. Néhány percre tedd a sütőbe , majd kanalazd a ragut a cipókba,és dugd vissza 180 fokra úgy 5 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése