Szükséges hozzá, egy halfüstölő doboz amit horgászkereskedésekben lehet megvásárolni.
A kellő füstölő anyagot is megkapod itt, én bükkel füstöltem ,szerintem ez a legjobb.Kell még hozzá
denaturált szesz, amivel feltöltöd a füstölő erre a célra kialakított részét. Jöhet a füst, a rács, arra a hal.
Letakarod és 20 perc múlva kész is. Akkor a legjobb , ha füstölés előtt lepácolod a halat. Durva sót keverj el pl: kakukkfűvel . Annyi só kell, hogy a halat belepje, és alá is kerüljön. 1 kg biztosan kell.Szórj egy tepsibe a keverékből, fektesd rá a halat. A hasüreget is sózd be, majd takard be a többivel a halat. 2 órát hagyd így majd, rázd le róla az összes sót és jöhet a füstölés.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése