Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. január 5., vasárnap

                     Burgonya graten,csirkefalatokkal

Egyszerű és nagyszerű menü, mondjuk vasárnapi ebédnek.

Hozzávalók a gratenhez:

  • 1.5 kg főzni való burgonya
  • 0.5 l főző tejszín
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • zsemlemorzsa a szóráshoz
Hozzávalók a csirkefalatokhoz:

  • 1db csirkemell filé
  • 1 db tojás
  • liszt,zsemlemorzsa
  • 1 ek. tejföl
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
Így készítsd el:
A burgonyát uborka reszelőn, vékonyan reszeld le. A sóval és az apróra zúzott fokhagymával keverd el, majd egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tepsiben igazgasd el.
Öntsd rá a tejszínt , dobáld rá a vaj darabkákat, és 170 fokon süsd kb: 40-50 percet. Legye krémes, vigyázz ne süsd túl. Inkább ellenőrizd a burgonya keménységét.
A csirkemellet csíkokra vágd fel, sózd , borsozd. A tojásal keverd a tejfölt, azt is borsozd, és a szokott módon panírozd, majd forró olajban süsd meg a csíkokat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése