Egyszerű és nagyszerű menü, mondjuk vasárnapi ebédnek.
Hozzávalók a gratenhez:
- 1.5 kg főzni való burgonya
- 0.5 l főző tejszín
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- 5 dkg vaj
- zsemlemorzsa a szóráshoz
- 1db csirkemell filé
- 1 db tojás
- liszt,zsemlemorzsa
- 1 ek. tejföl
- só, bors
- olaj a sütéshez
A burgonyát uborka reszelőn, vékonyan reszeld le. A sóval és az apróra zúzott fokhagymával keverd el, majd egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tepsiben igazgasd el.
Öntsd rá a tejszínt , dobáld rá a vaj darabkákat, és 170 fokon süsd kb: 40-50 percet. Legye krémes, vigyázz ne süsd túl. Inkább ellenőrizd a burgonya keménységét.
A csirkemellet csíkokra vágd fel, sózd , borsozd. A tojásal keverd a tejfölt, azt is borsozd, és a szokott módon panírozd, majd forró olajban süsd meg a csíkokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése