Az idei első fánkjaim, de lesz még több is.
Hozzávalók:
- 2.5 dl víz
- 10 dkg vaj
- 1 tk.cukor
- csipet só
- 23 dkg liszt
- 5 db tojás
- olaj a sütéshez
- sütőpapír
- kevés zsír a sütőpapír megkenéséhez
- a cukor mázhoz 12,5 dkg cukor
- 0.6 dl víz
A vizet a sóval , a cukorral és a vajjal forrald fel. Az átszitált lisztet addig keverd vele, még összeáll.Takard le nedves konyharuhával, és hagyd kihűlni.A tojásokat egyenként add a tésztához, és keverd addig még fényessé válik.A sütőpapírt kend be zsírral ,és nyomózsákkal készíts rá gyűrűket.Forrósíts olajat, a zsírpapírt fordítsd meg, és a gyűrű leolvad a papírról, bele az olajba. Először fedő alatt süsd, majd ha megfordítod őket már fedő nélkül. A mázhoz a cukrot a vízzel lassú tűzön addig főzd, míg szirupszerű lesz , és buborékozik.
Kend a sütikre, és kevés porcukorral is díszítheted.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése