Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. január 14., kedd

                              Eberswaldi fánkocskák

Az idei első fánkjaim, de lesz még több is.

Hozzávalók:

  • 2.5 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk.cukor
  • csipet só
  • 23 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • olaj a sütéshez
  • sütőpapír
  • kevés zsír a sütőpapír megkenéséhez
  • a cukor mázhoz 12,5 dkg cukor
  • 0.6 dl víz
Így készítsd el:
A vizet a sóval , a cukorral és a vajjal forrald fel. Az átszitált lisztet addig keverd vele, még összeáll.Takard le nedves konyharuhával, és hagyd kihűlni.A tojásokat egyenként add a tésztához, és keverd addig még fényessé válik.A sütőpapírt kend be zsírral ,és nyomózsákkal készíts rá gyűrűket.Forrósíts olajat, a zsírpapírt fordítsd meg, és a gyűrű leolvad a papírról, bele az olajba. Először fedő alatt süsd, majd ha megfordítod őket már fedő nélkül. A mázhoz a cukrot a vízzel lassú tűzön addig főzd, míg szirupszerű lesz , és buborékozik.
Kend a sütikre, és kevés porcukorral is díszítheted.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése