Kislánykoromban a nagypapám, nyuszikat tartott. Régóta nem ettem nyúlhúst, de az íze mennyei még mindig.
Hozzávalók:
- 1 db nyúl apróléka ( borda, nyak, medence csont)
- belsőségek
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 cikk zeller
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 1 ág kakukkfű
- 2 ek. 10 %-os ecet
- só,bors
- 1 db nyúl mája
- 1 db tojás
- 2 ek. búzadara
- petrezselyem
Az aprólékot és belsőséget tedd fel úgy 2 liter vízben főni. Habját szűrd le , tedd bele a zöldségeket és fűszereket. Ha elkészült az ecetet akkor add hozzá.
A galuskához, a májat tisztítsd meg, vagdosd apróra, keverd hozzá a búzadarát , a tojássárgáját és az apróra vágott petrezselymet. A tojásfehérjéből verj kemény habot és forgasd a masszába. Sós vízben kiskanállal szaggass galuskákat, végül add a leveshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése