Igazán ropogós ez a baugette. Kevesen tudnak ellen állni a gőzölgő kenyér illatának. Ahogy a kés reccsen a héja alatt, Istenem- zene füleimnek!
Hozzávalók:
- 70 dkg búzaliszt
- 45 ml tej
- 5 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
- 5 dkg túró
- 2 tk. só
- 1 fej lila hagyma
- 1 ek. vaj
- 1 kk. só
- 1 kk. bors
- 1kk. őrölt kömény
A meleg tejben elkevert cukorral futtasd fel az élesztőt. A lisztben morzsold el a túrót, sót és a megkelt élesztővel jól dagaszd ki. Meleg helyen letakarva keleszd fél órát. Amíg a tészta kel, a hagymát kockázd apróra, és a vajon pirítsd meg. Sózd, borsozd, és kever el a köménnyel. Fél óra után dagaszd bele a tésztába, amit azután ossz 3 részre. Nyújtsd őket oválisra, és a hosszabb oldalán szivarszerűen göngyöld fel. A bagguetteket tedd zsírpapíros tepsire, tetejüket srégen vagdosd be, és keleszd még 15 percig. 200 fokra előmelegített sütőben süsd 25 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése